Cateva dintre schimbarile / noutatile din 2013 de care este bine ca orice webmaster sau specialist SEO sa tina seama:
- Monitorizarea / analiza permanenta a profilului de backlinkuri: daca aveti link-uri de tip spam si de slaba calitate ce pot atrage penalizarea site-ului (sau daca deja a fost penalizat manual) faceti o inventariere exacta a acestora, si apoi:
– le stergeti sau le marcati cu calificativul “rel=”nofollow”
– folositi Disavow Links Tool (nu trebuie sa il folositi doar in situatiile de penalizare manuala)
Folositi raportul din Google Webmaster Tool “Linkuri catre site-ul dvs.” din sectiunea “Trafic de cautare” pentru analiza profilului de backlinkuri.
. - Penalizarile Google: avem posibilitatea de a vedea daca site-ul a fost penalizat manual din cauza incalcarii ghidului de calitate in contul Google Webmaster Tool in “Trafic de cautare” —> “Actiuni manuale”; aceasta avertizare ne permite sa inlaturam spam-ul ce a dus la penalizare si sa cerem reconsiderarea site-ului.
. - Folosirea tag-ului Canonical: atentie la felul in care folositi acest tag pentru evitarea indexarii paginilor duplicate; folosirea incorecta fie nu are efect, fie blocheaza indexarea unor pagini valoroase pentru site.
. - Google Hummingbird: noul algoritm Hummingbird vizeaza felul in care Google “intelege” / ”interpreteaza” continutul din paginile web pe care le analizeaza. Acesta va influenta in mod special cautarile pe expresii medii si lungi (long-tail searches).
. - Articolele “Guest Posts”: acestea constituie una dintre solutiile alternative la linkurile platite (penalizate de catre Google), insa folosirea abuziva sau nejustificata (fara legatura cu tema site-ului / continut irelevant, de slaba calitate) a articolelor “invitate” poate, de asemenea, sa dauneze calitatii site-ului.
. - Google Authorship Markup sau tag-ul “rel=author” / “rel=publisher”: consolidati-va imaginea; oferiti-le celor ce ajung la paginile web realizate / publicate de voi cat mai multe informatii utile despre experienta voastra, activitatea pe care o desfasurati. Astfel ii ajutati sa va cunoasca si le castigati increderea.
. - Profilul Google+ : daca aveti profil Facebook si campanii de promovare pe diverse retele de socializare, nu ignorati canalul Google+; puteti contrui profil personal si pagina de companie; albume foto, discutii si cercuri de prieteni / clienti / parteneri de afaceri.