«

»

Oct 16 2011

Magazin online: finantare fonduri europene

In cadrul operatiunilor de finantare prin fonduri europene, gasim si fonduri destinate incurajarii comertului electronic intern si extern.

Operatiunea de finantare 332:  suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri.

Forma de finantare a proiectului este sub forma de granturi nerambursabile si se bazeaza pe urmatoarele scheme:

  • schema de ajutor de stat regional pentru investitii
  • schema de ajutor de minim

Desi comertul electronic s-a dezvoltat si e in continua ascensiune si pe online-ul romanesc, mai e inca destul loc atat pentru cresterea cantitatii (numar de site-uri e-commerce) cat si a calitatii site-urilor romanesti de comert electronic si serviciilor oferite de acestea.

Ca sa castige notorietate si sa fie profitabil, magazinul online trebuie sa functioneze pe cateva principii:

  • credibilitate: sa ofere cu adevarat produsele si preturile pe care le prezinta pe site
  • securitate: sa foloseasca sisteme de plata online ce garanteaza confidentialitatea informatiilor/tranzactiilor
  • profesionalism: sa onoreze comenzile la timp

Dar pana la fidelizarea clientilor si onorarea comenzilor, site-ul de comert electronic trebuie sa treaca testul vizibilitatii pe motoarele de cautare:

  • website optimizat astfel incat sa raspunda cautarilor utilizatorului cu pagina / categoria de produse pe care acesta o cauta
  • sa atraga prin aspect / webdesign
  • sa fie usor de utilizat: produse organizate si descrise corect

Pe langa campania SEO, website-ul de tip magazin online se poate promova usor si rapid pe platforme de socializare de tip FaceBook sau portaluri e-commerce comparatoare de preturi.  In sprijinul magazinelor online vin si portalurile de reduceri in sistem “voucher”, portaluri dedicate ofertelor si reducerilor de sarbatori sau de tip “oferta zilei” sau magazine e-commerce de cadouri.

Pentru cei care isi deschid un site de comert electronic, e bine sa stiti ca pentru produsele aduse din  ZONA UE nu se plateste TVA la vama, pentru ca vor fi taxate in tara la vanzarea catre clientul final.